Tips voor een geslaagde winter BBQ | Barbecuefeest

Heb je binnenkort een feestje en wil je dat vieren met een grootschalige winter BBQ? Dan zijn de specialisten van Barbecuefeest je graag van dienst. Wij verzorgen een volledig verzorgde winterbarbecue bij jou aan huis en we weten precies wat er voor nodig is om er een culinair topfeest van te maken.

Nederlanders houden van barbecueën. Dat is een feit. In het verleden werd een BBQ eigenlijk alleen in de zomer gebruikt. Dat is natuurlijk een achterhaald idee, want waarom zou je de BBQ in de winter niet gebruiken? De temperatuur is wat minder dan in de zomer, maar dat is helemaal niet erg. Het is bijzonder gezellig om met al je vrienden en familie op een koude dag rondom een vuurtje lekker te eten en te drinken. De laatste jaren wordt de winterbarbecue steeds vaker georganiseerd en inmiddels is het in Nederland een echte trend geworden.

 

Tips voor een winter BBQ aan huis

Als je een winterbarbecue bij jou aan huis organiseert, is het fijn als alles op rolletjes verloopt. Om een BBQ in de winter te laten slagen, is het belangrijk dat je erop let dat er een aantal zaken anders geregeld moeten worden dan bij een zomerse barbecue. Barbecuefeest heeft voor jou 3 tips op een rijtje gezet om een winter BBQ tot een succes te maken.

 

1. Winterse barbecue gerechten

Door de gerechten van de BBQ af te stemmen op de winter zullen gasten extra genieten van het eten. Als voorafje valt snert of een Jause Platte (diverse soorten ham en worst) altijd goed in de smaak. Vervolgens kun je ervoor kiezen om op de barbecue bijvoorbeeld buikspek, braadworsten, pulled pork, eendenborst of hert klaar te maken. Warme bijgerechten als gepofte uien, aardappeltjes met spekjes en zelfgemaakt kaiserbrood maken de BBQ compleet. Heb je weinig inspiratie voor winterse gerechten voor de BBQ? Kies dan voor het après-ski of American style barbecuepakket van Barbecuefeest.

 

2. Winterse drankjes

Een goede BBQ bestaat niet alleen uit gerechten om je vingers bij af te likken. Ook de drankjes moeten lekker zijn. In de winter staat dan al gauw glühwein op het menu. En dat is niet voor niets, want bij een winterbarbecue smaakt een glühwein voortreffelijk. Daarnaast zijn er ook voldoende winterse biertjes die je jouw gasten kunt aanbieden. Voor de kinderen moet er natuurlijk warme chocomelk met slagroom in huis zijn. Heb je geen tijd om glühwein te maken of om de boodschappen te doen? Dan biedt het drankenpakket van Barbecuefeest uitkomst.

 

3. Winterse gezelligheid

Om het echt gezellig te maken is het van belang dat er ook aandacht besteed wordt aan de aankleding van de winterbarbecue. Een vuurkorf en een aantal tuinfakkels zijn eigenlijk een must. Lichtslingers en kaarsen zijn geschikt voor het creëren een aangename sfeer. Om te voorkomen dat je gasten het koud krijgen heb je dekentjes en andere warmhouders nodig. Alle benodigdheden voor een succesvolle winter BBQ aan huis kun je eventueel ook bij Barbecuefeest bestellen. Voor een echte après-ski ervaring waarbij iedereen zich daadwerkelijk in Oostenrijk waant hebben wij de SchnapsAlmbar.

 

Onvergetelijke winterbarbecue

Door rekening te houden met bovenstaande tips hebben jouw gasten ongetwijfeld een hele mooie avond. Wil je er zeker van zijn dat het een onvergetelijke winter BBQ wordt? Dan schakel je Barbecuefeest in. Wij zijn gespecialiseerd in het organiseren van barbecues voor grote groepen van meer dan 50 personen. Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan of neem via 0165 – 518 351 telefonisch contact met ons op.

Bel ons voor de beste prijs!

Neem contact met ons op om een mooie deal te maken voor uw BBQ feest op maat.

+31 (0)165 - 518 351

Onze Winter BBQ's

Een lekker dessert?

Antarctica luxe:
Bavarois en ijsbuffet

Een Thema BBQ organiseren?

  • Vanaf 50 personen